Wie ben ik?

Mijn naam is Rob Berkemeier en ik ben vormgever bij R-design4u.

Mijn loopbaan is begonnen in 1980, na mijn dienstplicht bij de Koninklijke Marine. Ik ben begonnen bij een verkeersmiddelenfabriek in Haarlem op de tekenkamer. Op die afdeling hield ik mij bezig met perspectief tekeningen, veelal bedoeld voor verkoopdoeleinden. Deze tekeningen werden gedrukt als flyers met begeleidende tekst. Daarnaast deed ik ook aan productfotografie, voor verkoopdoeleinden en archief.
Door mijn bovengenoemde werkzaamheden kwam ik veel in contact met de huisdrukkerij (een tweemanszaak) en ben daar in dienst getreden als ordervoorbereider. Onderhield contacten met de klanten en deed voor hen de vormgeving en de verdere productie tot de drukpers. In die tijd bestond er nog geen Photoshop, Illustrator e.d., het oude ambacht werd nog beoefend. Voorzichtig deed QuarkExpress zijn intrede, maar het monteren van een werktekening bleef. Foto's werden niet (zoals nu) gescand, maar er werden opnames gemaakt in de DoKa (Donkere Kamer). In de loop der jaren kwam het eerste DTP-pakket op de markt, waardoor de mogelijkheden werden vergroot.
Na diverse drukkerijen (offset en zeefdruk), een groot mediaprintbedrijf en een grafisch verpakkingsbedrijf, ben ik voor mijzelf begonnen als ZZPer. De creativiteit is gebleven en na al die jaren ervaring weet ik waar ik over spreek, ik heb immers de ontwikkeling meegemaakt!
Nu ben ik gewapend met muis, tablet, camera's, een dosis creativiteit en sta graag voor mijn klanten klaar!

Mag ik u mijn diensten aanbieden?

R-design4u

0